Recept van Ethiopische gekruide boter.
Ethiopische kruidenboter is onmisbaar bij de bereiding van authentieke Ethiopische gerechten zoals vlees en groenten. Zo wordt het gebruikt in bijna alle gerechten waarin boter nodig is en geeft het een extra smaakdimensie aan je eten.
Ethiopische boter is daarbij ook lekker om te eten op popcorn of een stukje stokbrood en is super gezond vanwege alle kruiden en de roomboter die je gebruikt. Buiten dat de smaak super lekker is, is het ook nog eens makkelijk te maken.
Ethiopische boter is daarbij ook lekker om te eten op popcorn of een stukje stokbrood en is super gezond vanwege alle kruiden en de roomboter die je gebruikt. Buiten dat de smaak super lekker is, is het ook nog eens makkelijk te maken.
De Ingrediënten:
- 750 gram boter
- 6 teentjes knoflook, geplet
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 5 cm gember in blokjes van 1 cm gesneden.
- 1 tl gemalen kurkuma
- 7 kardemonzaadjes
- 2 tl fenegriekzaadjes
- 2 kaneelstok
- 7 kruidnagel
Instructies:
- Doe alle ingrediënten in een pannetje op medium-laag vuur. Als er schuim op de boter komt, room het dan af met een lepel. Als het lijkt of het gaat overkoken, doe dan het vuur lager.
- Laat het rustig koken totdat er geen schuim meer is. Dat duurt ongeveer 30 minuten. Het is klaar als de boter bovenin helder is en de vaste deeltjes op de bodem liggen. Haal van het vuur.
- Plaats een zeef of kaasdoek boven een hittebestendige kom.
- Giet de boter door de zeef en gooi de vaste deeltjes weg. Herhaal dit zo vaak als nodig is om een volledig heldere boter te krijgen.
- Laat de boter iets afkoelen en giet het vervolgens in een schone pot met een goed sluitend deksel. Je kan dit een paar maanden in de koelkast bewaren of langer in de diepvries.